När det är varmt är det gott med en kall sallad till lunch, kanske blir det denna idag?
Bulgursallad med parmaskina
4 port
2 dl bulgur 6 dl örtbuljong100 g frysta haricots verts1 burk svarta bönor, à 400 g1 rödlök250 g körsbärstomater1 kruka sallad, t ex ekbladsallad150 g lufttorkad skinka i tunna skivor2 dl matyoghurt3 krm sambal oelek
Gör så här Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min. Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 min. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst. Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing. Servera salladen med dressing och bröd.